Vi vil gerne byde dig velkommen på Sengeafsnit 5. Vi undersøger og behandler voksne, som lider af depression, angst, mani, PTSD eller personlighedsforstyrrelse
Gå direkte til:
Velkommen til Sengeafsnit 5
Velkommen på Sengeafsnit 5. Her kan du og dine pårørende finde information om afsnittets indretning og andre praktiske oplysninger.
Om os
Sengeafsnit 5 er et åbent sengeafsnit med mulighed for skærmning. Det vil sige, at vi yder en intensiv plejeindsats, hvor afsnittet evt. bliver lukket i en periode, hvis der er behov for det.
Der er plads til 24 patienter.
Afsnittet ledes af en afdelingssygeplejerske og en overlæge. Det øvrige personale er læger, psykologer, sygeplejersker, plejere, social- og sundhedsassistenter, servicemedarbejdere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, peer-medarbejdere, afsnitssekretær samt elever og studerende.
I forbindelse med behandling kan du også møde bioanalytikere, patientrådgivere og socialrådgivere.
Alle ansatte har tavshedspligt.
I Afdeling for Depression og Angst arbejder vi med Safewards.
Formålet med Safewards er en høj tryghed og sikkerhed for patienter og personale i sengeafsnittene. Midlet er øget samarbejde mellem patienter og behandlere om at reducere konflikter og tvang.
Træet på væggene med udskrivningshilsner og afklaring af gensidige forventninger er en del af arbejdet med Safewards.
Undersøgelse og behandling
Din kontaktperson og din behandlingsansvarlige læge/psykolog udarbejder sammen med dig en behandlingsplan i starten af din indlæggelse.
Din behandling er tværfaglig og kan bestå af både observation, medicin, samtaler, gruppeterapi, træning, lysbehandling og miljøterapi.
Personalet administrerer al medicin. Hvis du medbringer medicin, opbevarer vi den i et aflåst rum.
Kontaktperson
Når du bliver indlagt, får du tilknyttet en eller flere kontaktpersoner, som har et særligt ansvar for sammenhængen i dit behandlingsforløb. Desuden vil en læge eller psykolog være tilknyttet dit forløb som ansvarlig for din behandling.
Hver dag får du tilknyttet en ”dagens kontaktperson”, som støtter og vejleder dig.
Pårørende og besøg
Vi vil gerne inddrage dine pårørende i behandlingen. Det kan være familie, en nær ven eller en anden, der kan støtte dig under din indlæggelse. De er velkomne til at deltage i lægesamtaler eller have samtaler med din kontaktperson, dog kun efter aftale med dig.
Inden for den første uge vil kontaktpersonen tilbyde dine pårørende en samtale med dig og dit behandlerteam.
Er der børn blandt de pårørende, tilbyder vi familiesamtaler med fokus på deres behov for støtte eller undervisning.
Du og dine besøgende kan opholde jer på din sengestue under besøg, men det er også muligt at opholde jer i gårdhaven og fælles miljøet - under hensynstagen til afsnittets øvrige patienter.
Dagligstuen er som udgangspunkt forbeholdt afdelingens patienter.
Dine besøgende har mulighed for mod betaling at spise med i afsnittet, hvis der er givet besked dagen før. Cafeen i brugerkiosken kan benyttes af dig og dine pårørende.
Udskrivning
Når vi udskriver dig, vil din egen læge i løbet af en uge modtage et udskrivningsbrev (en epikrise).
Vi aftaler med dig i starten af din indlæggelse, hvor længe vi forventer at din indlæggelse skal vare.
Du kan anmode om at blive udskrevet tidligere. Tal med afsnittets læger eller hospitalets vagtlæge, som tager stilling til din anmodning.
Vi forventer, at du kan administrere dagligdagens rytme og tidspunkter, herunder at være påklædt i hverdagstøj på fællesarealer.
Vi støtter dig og laver individuelle aftaler, hvis situationen kræver det.
Lægesamtaler og behandling foregår primært om formiddagen, mens aktiviteter, motion og samtaler med kontaktperson strækker sig over hele dagen.
For at støtte op om en sund og normal døgnrytme og værne om nattesøvnen, skal der være ro i afsnittet efter kl. 23.00.
Morgenmad kl. 7.45-9.00: Morgenmad på rullebordet ved køkkenet.
Morgenmøde kl. 9.15-9.30: I tv-stuen fordeler vi praktiske opgaver, planlægger aktiviteter, og du kan byde ind i forhold til dagens menu eller hvis du har noget på hjerte.
Frokost kl. 11.45-12.30
Eftermiddagskaffe kl. 14.00: Eftermiddagskaffen er i tv-stuen ved køkkenet.
Aftenmøde kl. 17.45: I tv-stuen, hvor vi planlægger evt. aftenaktiviteter.
Aftensmad kl. 18.00.
Aftenkaffe kl. 19.30.
Til måltiderne kan du hjælpe med opdækning og oprydning. Til møderne forventer vi, at alle deltager, da det er en vigtig del af behandlingen at tage del i opgaverne.
Hospitalets kiosk ligger ved hovedindgangen på plan 2, ved kunstneren Tal R's lyserøde kunstværk.
Kiosken har åbent kl. 8-17.
Personalet kan sørge for indkøb, hvis du ikke selv er i stand til det.
Du må benytte din egen telefon på din stue. Har du mulighed for at have din egen computer med, kan afsnitssekretæren hjælpe med en kode til gæstenet.
Kamerafunktion og lydoptagelse må ikke bruges. Overtrædelse heraf kan medføre at kamera, mobil, iPad eller PC midlertidigt inddrages. Plejepersonalet kan træffe beslutning herom, og beslutningen revurderes dagligt. Eventuelle fotos skal slettes.
I fællesrummene er der tv med forskellige kanaler og mulighed for at spille Wii.
Du må ikke selv medbringe tv.
Af hensyn til sikkerheden gennemgår vi dine ting sammen med dig.
Skarpe genstande skal opbevares aflåst. Personalet opbevarer medbragt alkohol, rusmidler og medicin, da det ikke er tilladt under indlæggelsen, mens ulovlige rusmidler udleveres til politiet.
Der kan sendes og modtages post fra afsnittet, men der kan ved mistanke om indsmugling af medikamenter, rusmidler eller farlige genstande træffes foranstaltning til at kontrollere postens indhold eller opbevare posten til udskrivelsen.
Ulovlige rusmidler og ulovlige genstande overgives til politiet.
Genstande og penge opbevares - på eget ansvar - på egen stue i aflåst skab eller kan opbevares i en aflåst boks.
For at du kan få gjort rent på din sengestue, skal der være så ryddeligt, at rengøringspersonalet kan komme til.
Det er ikke tilladt at have stearinlys på hospitalet. Du må kun ryge udenfor. Hvis besiddelse af lighter og tændstikker udgør fare, kan personalet opbevare det.
Er du utilfreds med undersøgelser, behandling, pleje, informationer, samtykke eller lægeerklæringer henvender du dig i første omgang til kontaktpersonen, som vil hjælpe dig med information.
Alt efter hvad du er utilfreds over, kan du klage til forskellige instanser.
Du kan parkere i parkeringshuset P20 ved Indgang J eller ved Indgang K på plads P21 og P22. Det koster pr. time 12 kr, pr. døgn 48,00 kr, pr. uge 155,00 kr og pr. måned 309,00 kr.
Du kan betale med kreditkort ved ind- og udkørslerne eller trække en billet, som du betaler med kreditkort eller mønter i en p-automat og benytter ved udkørslen.
Kontakt Sengeafsnit 5
Telefon
7847 2210
Telefontid
Sengeafsnit 5 er bemandet døgnet rundt, så du kan altid ringe til os.
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/658642
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.