En hurtig ambulant tid er en hurtig opfølgning i form af en vurderende, støttende samtale.
Samtalen varer cirka 45 minutter.
Sådan foregår det
Under samtalen vil behandleren vurdere dine aktuelle psykiske problemer og behov. Der er fokus på, hvordan din tilstand umiddelbart kan lindres eller stabiliseres – og på at skabe tryghed for dig de kommende dage.
Hvis du har selvmordstanker, lægger du sammen med behandleren en sikkerhedsplan, som du kan bruge, hvis tankerne bliver påtrængende. I nogle tilfælde kan urinundersøgelse, blodprøver, hjertekardiogram med mere komme på tale som en del af vurderingen.
Ved samtalen ser behandleren på, om du har behov for mere udredning eller behandling i psykiatrien eller andre steder. I så fald aftaler vi det med dig, og vi sørger for at henvise dig.
Vi har mulighed for at kontakte sociale myndigheder eller andre instanser, hvis der er brug for det, og du siger ja til det.
I nogle tilfælde er der behov for at ordinere medicin, som kan dæmpe dine symptomer. Andre gange kan der være brug for at starte på eller justere behandling med medicin. Beslutninger om medicin sker i samråd med dig såvel som en af vores tilknyttede læger.
Som udgangspunkt er en hurtig ambulant tid en enkeltstående samtale. Vi kan sende skriftlig besked til den, der efterfølgende skal varetage din behandling. Det vil ofte være din egen læge. I beskeden skriver vi, hvad vi har vurderet og aftalt til samtalen.
Det kan være, at du herefter aftaler med din egen læge, at du skal henvises til et egentligt behandlingsforløb i Psykiatrien.
Hvis du, på grund af din tilstand, har brug for flere støttende samtaler, inden behandlingsforløbet starter, har vi nogle gange mulighed for at tilbyde det. Det afhænger af en konkret vurdering.
Hvem?
I samtalen deltager du og en behandler fra psykiatrien. Behandleren er oftest en sygeplejerske eller en psykolog, afhængigt af hvad der er relevant for din problemstilling. Behandleren har mulighed for at konferere med en læge, hvis der er behov for det.
Du er meget velkommen til at tage en pårørende med til samtalen. En pårørende kan være et familiemedlem, en ven eller bekendt eller en person fra dit professionelle netværk. En pårørende kan bidrage med vigtige oplysninger, støtte dig i at tage beslutninger om, hvad der skal ske, og hjælpe med at huske, hvad vi har talt om.
Kontakt
Adresse
Afdeling for Depression og Angst
Aarhus Universitetshospital Psykiatrien
Palle Juul Jensens Boulevard 175, Indgang K, 8200 Aarhus N
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/693352
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.