I Klinik for Depression behandler vi patienter med depression. Behandlingen er ambulant, så du er ikke indlagt i forløbet.
Gå direkte til:
Velkommen til Klinik for Depression
I Klinik for Depression undersøger og behandler vi patienter med depression. Behandlingen er ambulant, det vil sige, at du ikke er indlagt i forløbet.
Du kan blive henvist til klinikken via Psykiatriens Centrale Visitation fra praktiserende egen læge eller fra en privatpraktiserende psykiater, hvis behandlingen der ikke er tilstrækkelig. Henvisning til ambulant regi kan også ske efter en indlæggelse på en psykiatrisk afdeling.
Undersøgelse og behandling
Når du er blevet henvist, indkalder vi dig til en indledende samtale. Det er ofte hensigtsmæssigt, at en af dine pårørende kommer med. En pårørende kan være et familiemedlem, en ven eller en anden nærtstående person.
Ved den indledende samtale vil vi vurdere, om du har en depression. Det gør vi blandt andet ved at spørge ind til dine symptomer og den sygehistorie, der går forud for henvisningen til os. Du vil desuden blive spurgt om fysiske symptomer og sygdomme, der kan have betydning for den psykiske lidelse og for behandlingen.
Den indledende samtale kan vare op til 1½ time.
Hvis vi vurderer, at du skal have et behandlingstilbud i Klinik for Depression, vil vi udarbejde en plan for behandlingens indhold og varighed sammen med dig.
Du kan få udleveret en kopi af planen, eller den kan sendes til din e-Boks.
Planen vil løbende blive tilpasset dine behov.
Da behandlingstilbuddet er tidsbegrænset, vil det blive aftalt som en del af behandlingsplanen, hvilke mål der skal nås for, at du er klar til at blive afsluttet.
Når du indgår i behandlingsforløbet, er målet at lindre dine depressive symptomer. Selvom vi vil ønske det, kan det dog ikke forventes, at du er symptomfri ved afslutningen. Vi vil sammen med dig derfor lægge en plan for relevant opfølgning efter endt behandling.
I nogle tilfælde vil du blive opfordret til at få taget blodprøver og hjertekardiogram for at tilpasse behandlingen til eventuelle fysiske sygdomme.
Du kan også blive tilbudt en samtale om livsstilsfaktorer (KRAM).
Behandlingstilbuddet består af medicin, samtaler med en behandler samt gruppebehandling. I enkelte tilfælde gives også individuel psykoterapi.
For at behandlingen kan blive så effektiv som muligt, er det meget vigtigt, at du kommer til de aftalte samtaler i ambulatoriet.
Hvis du er forhindret, vil vi bede dig melde afbud i god tid, så vi kan give tiden til en anden patient. Ved gentagne afbud og udeblivelser kan dit forløb blive afsluttet.
Du vil blive tildelt en primærbehandler, som du har samtaler med om din situation, medicin, forståelse og håndtering af sygdommen samt psykologiske og sociale forhold.
Samtalerne foregår som udgangspunkt ved personligt fremmøde.
Formålet med medicinsk behandling er at dæmpe depressive symptomer samt at forebygge tilbagefald af sygdommen.
Hvilken medicin, vi foreslår, kan afhænge af, om du tidligere har haft virkning eller bivirkninger af eventuel medicin, og hvordan sygdommen har ytret sig.
Nogle former for medicin kræver, at du får taget blodprøver med jævne mellemrum.
Hvis din medicin udskrives i klinikken, skal den bestilles personligt via din primærbehandler.
En del af din behandling i Klinik for Depression vil som regel blive tilrettelagt som gruppebehandling. Det kan enten være i form af psykoedukation (undervisning om sygdommen) eller psykoterapi (samtalebehandling) i gruppe.
Psykoedukation i gruppe: Formålet med psykoedukation i gruppe er at lære at håndtere sygdommen og forebygge, at den kommer igen. Nogle psykoedukationsgrupper er kun for patienter, mens andre er for patienter og pårørende.
Psykoterapi i gruppe: I psykoterapigrupperne arbejder vi mod en dybere indsigt i dine vanskeligheder. Derudover arbejder vi også med forandringsstrategier i forhold til depressionen, og de vanskeligheder du oplever.
Det vil være en individuel vurdering, der afgør, om du bliver tilbudt psykoterapi i gruppe eller psykoedukation.
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/658145
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.