Her finder du informationer om din behandling i Team for ADHD. Teamet er en del af Psykiatrisk Klinik 2 ved Aarhus Universitetshospital Psykiatrien.
Gå direkte til:
Behandling i Team for ADHD
Om behandlingen
Efter den indledende samtale skal du have taget blodprøver og EKG. Herefter skal du ses af lægen, som står for din behandling. Du får samtidig udleveret et optrapningsskema for din medicin.
Efterfølgende samtaler og medicinkontrol vil blive med en sygeplejerske, der sammen med dig holder øje med virkning og bivirkninger. Ud over medicin består behandlingen også af læring om sygdommen og god planlægning af hverdagen.
Sådan virker medicinen
Under opstart og regulering af medicinen kan der være påvirkning af din køreevne. Det kan derfor blive aktuelt med kørselspause/kørselsforbud i en kortere periode afhængigt af lægens vurdering.
Du kan få brug for at dokumentere din behandling. Derfor anbefaler vi, at du ved, hvor du finder Medicinkortet – enten via en app på din tlf. eller sundhed.dk.
Noget af den medicin, som bruges til behandling af ADHD/ADD (Methylphenidat og Lisdexamphetamin), vil teste positiv ved en stoftest. Det er op til den enkelte politibetjent at vurdere, om du fremstår påvirket, og om der er behov for en blodprøve.
Risici og bivirkninger
Hvis du drikker alkohol, mens du er i behandling med ADHD/ADD-medicin, vil du kunne forvente en forværring af bivirkninger af medicinen. For eksempel større humørsvingninger eller forværring af angst. Det kan desuden påvirke alkoholens effekt på dig. Sundhedsstyrelsen anbefaler maks 2 genstande.
Indtag af andre rusmidler forstyrrer behandlingen og kan i værste fald modvirke medicinens effekt. Det vil forlænge dit forløb og kan eventuelt betyde, at man må opgive medicinsk behandling af din ADHD/ADD.
Vi anbefaler, at du er forsigtig med alkohol og gør total ophør med andre rusmidler, så længe du tager ADHD/ADD-medicin. Hvis du har brug for hjælp til det, kan du kontakte rusmiddelcenteret i din kommune.
Du anbefales at vente med opstart af kørekort indtil, at du er i optimal medicinsk behandling. I enkelte tilfælde, for eksempel ved stort kørekort, kan speciallægeerklæring fra praktiserende læge blive nødvendig. Det kan forlænge ansøgningen.
Vær opmærksom på
Du kan få brug for et pillepas, hvis du rejser til udlandet. Du kan forhøre dig på apoteket om hvilke regler, der gælder for medicinen. Husk at være i god tid.
Rejser du uden for EU/Schengen, bør du kontakte det pågældende lands ambassade i Danmark med henblik på regler for indførsel af medicinen. Vi anbefaler, at du undersøger det 3 måneder før afrejse, da sagsbehandlingen kan være lang.
Når du kommer hjem
Når du er blevet stabiliseret på din ADHD/ADD-medicin, vil du blive afsluttet fra vores klinik. Når du bliver afsluttet fra ADHD teamet, overtager din egen læge ADHD/ADD-behandlingen. Det vil sige, at din egen læge står for receptfornyelse og medicinkontrol.
Så længe du er i medicinsk behandling skal blodtryk, puls og vægt kontrolleres halvårligt, og der skal tages EKG en gang årligt.
Du skal selv huske at bestille tid til dette hos din egen læge.
Videre forløb
Det er vigtigt, at du fortsat selv gør en indsat for at arbejde med de problematikker, som du har. Du kan eventuelt få hjælp til dette igennem forskellige ordninger for eksempel mestringsvejleder, bostøtte og mentorordning.
Mere information
www.aarhus.dk (under borger -> personlig hjælp og støtte -> psykisk sygdom og sårbarhed -> voksne med psykisk sygdom eller sårbarhed og hjemløse -> Rehabilitering for psykisk sårbare voksne)
www.adhd.dk
www.gallo.dk
www.fundamentet.dk
www.psykiatrifonden.dk
www.apoteket.dk
Ryger du og ønsker du at blive røgfri, tilbydes alle borgere i Aarhus Kommune gratis rygestopkursus.
Du kan høre mere om deres rygestoptilbud og tilmelde dig ved at ringe til dem på tlf.: 4012 4543 eller sende en mail med navn og telefonnummer til rygestop@mso.aarhus.dk.
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/980384
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.