Få stimuleret dine sanser med lyd og lys i beroligende omgivelser i vores sanserum som en del af behandlingen på vores sengeafsnit i Skejby og Gødstrup.
Gå direkte til:
Sanserum
Stimulér dine sanser med lyd og lys i beroligende omgivelser.
Som en del af vores behandlingstilbud på Sengeafsnit 2 og 4 for Unge i Skejby og Gødstrup tilbyder vi sanseintegrering til alle vores indlagte patienter i sanserum.
Her kan du læse om ophold og aktiviteter i rummene, og hvordan denne behandlingsform kan støtte dig. Med lyd og lys håber vi at kunne fremme din trivsel, og at du får det bedre.
Sådan foregår det
Et sanserum er et lokale indrettet til at skabe et beroligende og trygt miljø. Her anvendes lyseffekter til at stimulere synssansen, lydeffekter til at stimulere høresansen og en række aktiviteter til at stimulere følesansen.
Der lægges vægt på, at aktiviteterne vælges ud fra den enkeltes behov og ønsker. Sanserummet kan bruges af alle vores indlagte patienter på sengeafsnittet.
Overstimulering og understimulering af sanserne i hverdagen kan være et problem for nogle. Nogle mennesker er måske mere påvirkelige over for høje lyde, kraftigt lys eller fysisk kontakt end andre.
I sanserummet er det muligt at arbejde med de forskellige sanseområder. Målet er at give en oplevelse af egne reaktionsmønstre og nogle positive sanseoplevelser til bedre at håndtere overvældende indtryk i hverdagen.
Udover at hjælpe dig til mere afbalancerede reaktioner på stimuli, giver sanserummet også personalet gode muligheder for at observere og konkretisere sammenhænge mellem reaktioner og stimuli.
Formålet med sanserummet er at skabe plads og tid til fordybelse i trygge omgivelser.
Det er både et sted, hvor man kan arbejde intensivt med sanseindtryk og et sted, hvor man kan tage en pause i hverdagen. Under alle omstændigheder er formålet at hjælpe dig til at finde fysisk og psykisk ro.
I sanserummet er der en række redskaber til rådighed, som alle har til formål at hjælpe dig til at føle dig afslappet og godt tilpas.
Der er specialdesignede madrasser, puder og dyner. Og det er muligt at læne sig tilbage i en af vores behagelige kuglestole og lytte til beroligende og afslappende musik eller afspille videoer, for eksempel med naturmotiver.
Alt efter behov og ønsker er det muligt at involvere mere fysioterapeutiske aktiviteter. Graden af de fysiske aktiviteter vurderes individuelt.
Til det formål står der ligeledes en række redskaber til rådighed. Og personalet står klar til at hjælpe med at udarbejde et individuelt program, som passer til den enkeltes behov.
Har du spørgsmål til ophold og aktiviteter i sanserummet? Eller har du brug for råd og vejledning til, hvordan man kommer i gang med at lave et sanserum i hjemmet? Så er du altid velkommen til at kontakte personalet.
Hvem?
Som udgangspunkt kan sanserummet benyttes af alle indlagte patienter. Det er dog vigtigt at slå fast, at behov og formål kan variere.
Fokus for aktiviteter og øvelser afspejler, hvorvidt og i hvor høj grad du har behov for at få hæmmet eller øget stimuli af sanserne. Nedenstående er en liste over patienter, som kan få gavn af ophold i sanserum:
Patienter, som oplever angst
Patienter, som er fysisk og psykisk urolige
Patienter, som er selvskadende
Patienter, som har behov for ro
Patienter, som har søvnbesvær
Patienter, som har været udadreagerende
Psykotiske patienter
Ophold, øvelser og aktiviteter i sanserummet skal planlægges og aftales i tæt samarbejde med personalet.
Hvis man ønsker det, er der også mulighed for at tage en pårørende med. På den måde kan den pårørende også få en fornemmelse af, hvad der virker, eventuelt med henblik på at indrette et rum i hjemmet med nogle af de samme redskaber og ud fra de samme principper.
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/885455
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.