Velkommen til forældre og andre pårørende
Velkommen til sengeafsnit 2 og sengeafsnit 4. Vi er et ungepsykiatrisk sengeafsnit med sengepladser fordelt i Skejby (afsnit 2) og Gødstrup (afsnit 4)
Jeres søn eller datter skal i en periode være indlagt på sengeafsnit 2 eller sengeafsnit 4. Vi ved, at en indlæggelse ikke kun påvirker den unge, men også jer som forældre. Derfor vil vi gerne tale med jer om jeres ønsker og behov.
Som forældre er I en meget vigtig del af den unges liv. Samtidig spiller I en vigtig rolle i samarbejdet med os. I kan bidrage med viden, der kan hjælpe os med at undersøge, behandle og forstå den unge.
Vi håber på et godt samarbejde med jer.
Om os
Miniteam
Den unge får tilknyttet et miniteam. Det sker kort efter, at han eller hun er blevet indlagt.
Et miniteam består af:
- 1-2 behandlere (læge eller psykolog)
- 2-3 kontaktpersoner (miljøpersonale).
Miniteamets opgave er at planlægge behandlingen i samarbejde med den unge og jer. Det er også miniteamet, der løbende snakker med jer om, hvordan jeres søn eller datter har det, og hvor vi er ift. udredning og behandling.
Når den unge skal indlægges
Behandling
Konference
Hver uge holder personalegruppen konference. Det er et møde, hvor vi taler om, hvordan det går med de unge på sengeafsnittet. Vi tager også beslutninger i forhold til den videre behandling.
Behandlingen vil altid blive tilpasset den enkelte unge. Den kan for eksempel bestå af miljøterapi, samtaler og medicin.
Forud for konferencen kan den unge komme med input og stille spørgsmål til personalet. Det sker ved at udfylde skemaet 'Min konference', som I kan læse mere om her.
Miljøterapi
Vi motiverer den unge til at deltage i dagligdagen på afsnittet. Sammen med personalet er der her mulighed for at danne relationer, prøve ting af, øve færdigheder m.m. Det kalder man for miljøterapi.
Vi bruger miljøterapien til at observere den unge. Observationerne bruges til udredning og behandling.
Pårørendesamtaler
Miniteamet har samtaler med jer og jeres søn eller datter. Den første samtale er typisk i den første indlæggelsesuge. Herefter er der løbende samtaler under indlæggelsen.
Samtalerne kan handler om:
- Gensidig forventningsafstemning i forhold til indlæggelsen.
- Jeres overvejelser og spørgsmål.
- Information om den unges tilstand, udredning, evt. medicin og anden behandling.
- Hvis det er relevant, kan andre pårørende også deltage, fx søskende.
Der kan også afholdes møder med samarbejdspartnere som klinik, socialforvaltning, bosted. Her vil der være fokus på den unges fremtid og støttemuligheder.
Bosteder
Når den unge skal udskrives
Kontakt os
- I er meget velkomne til at kontakte os, hvis I har spørgsmål eller kommentarer.
- I nogle situationer kan vi dog blive nødt til at ringe tilbage til jer, fx hvis vi står i en akut situation på afsnittet.
- Hvis I har brug for deltaljeret information om jeres søn eller datters udredning og behandling, skal I kontakte de faste kontaktpersoner i miniteamet.
Læs mere:
Venlig hilsen
Personalet på Sengeafsnit 2 og Sengeafsnit 4
Kontakt
Sengeafsnit 2 for unge
7847 3253
Telefontid: Du træffer bedst personalet kl. 9-14
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling (BUA)
Palle Juul-Jensens Boulevard 175, Indgang K
8200 Aarhus N
Sengeafsnit 4 for unge
7847 3472
Telefontid: Sengeafsnittet er bemandet døgnet rundt, så du kan altid ringe til os.
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling (BUA)
Hospitalsparken 15
7400 Herning