Sengeafsnit 2 for Unge i Skejby og Sengeafsnit 4 for Unge i Gødstrup undersøger og behandler unge i alderen 14-18 år (21 år) med psykiatriske problemstillinger.
Gå direkte til:
Velkommen til unge på Sengeafsnit 2 og 4
Du er indlagt på Sengeafsnit 2 for Unge i Skejby eller Sengeafsnit 4 for Unge i Gødstrup. Her undersøger og behandler vi unge i alderen 14-18 år (21 år) med psykiatriske problemstillinger.
I starten vil vi hjælpe dig og dine forældre til rette i afsnittet. Vi vil gennemgå forskellige informationer og fortælle om behandlingen, livet i afsnittet og meget mere.
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte personalet.
Vi glæder os til at samarbejde med dig og dine pårørende.
Om os
Afsnittet i Skejby har plads til 11 unge, som er fordelt i en åben og en skærmet del. Afsnittet i Gødstrup har plads til fem unge.
Du vil få dit eget værelse med bad og toilet. Fællesarealerne består af dagligstue, TV-stue, spisestue, køkken og værksted. Der er adgang til hal med sportsaktiviteter.
I afsnittet vil du møde sygeplejersker, pædagoger, ergoterapeuter, social- og sundhedsassistenter, plejere, servicemedarbejdere og lægesekretærer samt et team af læger, psykologer, socialrådgivere og en fysioterapeut. Afsnittet har tilknyttet lærere og diætist. Alle har tavshedspligt.
Indlæggelse finder sted efter en lægefaglig ungdomspsykiatrisk vurdering og kan forekomme både planlagt og akut. Indlæggelsens varighed er meget forskellig, alt efter dine problemer og behandlingsbehov.
Vi arbejder målrettet med at give dig den bedste behandling og at sikre en god relation, hvor du følger dig hørt, forstået og respekteret.
Undersøgelse og behandling
I løbet af den første uge udarbejder vi i samarbejde med dig og dine pårørende en behandlingsplan, som du vil få udleveret. En gang om ugen er der konference, hvor din behandling bliver drøftet, og behandlingsplanen bliver revideret, hvis der er ændringer. Forinden har du mulighed for at tale med dine kontaktersoner om dine ønsker til konferencen.
Behandlingen er tværfaglig og kan bestå af samtaler, medicin, fysioterapi og miljøterapi.
Under indlæggelsen samarbejdes der med relevante partnere, såsom sociale instanser, skoler/institutioner, arbejdsgivere m.m.
Du vil under din indlæggelse få støtte til at udarbejde en mestringsplan med strategier, der kan hjælpe dig, hvis du får det svært.
Den behandlingsmetode vi anvender i afdelingen, kalder vi for miljøterapi. I miljøterapien møder vi dig i et samvær, hvor vi søger at opbygge et gensidigt tillidsforhold og taler med dig om dine stærke sider og dine vanskeligheder. Vi støtter dig også til at få en struktureret og meningsfuld hverdag med relevante aktiviteter.
Morgen- og eftermiddagsmøde: Her samles personalet og alle patienter med henblik på at orientere hinanden om dagens begivenheder samt tilrettelægge og fordele arbejdsopgaver og aktiviteter.
Aktiviteter: Dagligdagen på afsnittet følger en fast ugestruktur, som du vil få udleveret ved indlæggelse. Aktiviteterne kan f.eks. være gåture/motion, kreative aktiviteter, ture ud af huset, grupper osv. Alle patienter deltager i praktiske opgaver i løbet af ugen: borddækning, rengøring af eget værelse, madlavning, opvask osv.
I afsnittet er det også muligt at tilbyde dig Sanserum og NADA som beroligende metoder.
Skoletilbud: Hospitalet har tilknyttet skole, hvor de skolepligtige unge undervises af speciallærere. Er du over den skolepligtige alder, er der frivillige undervisningstilbud.
Kontaktperson
Kort efter indlæggelsen får du tilknyttet kontaktpersoner fra afsnittets personale og behandlere fra teamet.
Disse kontaktpersoner har et særligt ansvar for at støtte og vejlede dig under indlæggelsen samt sikre sammenhæng i dit indlæggelsesforløb. Dine kontaktpersoner og behandler fra teamet, kalder vi ”Miniteam.”
Pårørende og besøg
Du må meget gerne få besøg på afdelingen. Som udgangspunkt henviser vi til, at det sker uden for de planlagte aktiviteter. Det er altid en god idé at aftale besøg med din kontaktperson.
Udskrivning
Din udskrivelse vil blive planlagt i samarbejde med dig og dine pårørende. Hvis du bor på et bosted, vil det også blive inddraget.
Du vil få støtte til at kunne overføre dine mestringsstrategier og beroligende metoder til dine hjemlige omgivelser.
Vigtige oplysninger vil blive videregivet til relevante samarbejdspartnere.
Praktiske oplysninger
For at give dig den bedst mulige behandling vil vi gerne samarbejde med relevante samarbejdspartnere, f.eks. din skole, sagsbehandler og egen læge.
For at kunne dette er dit samtykke nødvendigt. Du vil derfor blive bedt om at udfylde en samtykkeerklæring ved indlæggelse. Har du spørgsmål til dette, kan du tale med din kontaktperson.
Er du fyldt 15 år, har du mulighed for at læse din journal via Sundhedsjournalen, som du finder under Borger.dk. Du er også velkommen til at gennemgå journalnotaterne sammen med din kontaktperson. Dine forældre har mulighed for at søge om aktindsigt.
Er du endnu ikke fyldt 15 år, har dine forældre adgang til din journal via Sundhedsjournalen på Borger.dk. I har også mulighed for at søge om aktindsigt.
Du skal medbringe almindeligt tøj og gerne sportstøj samt toiletsager.
For at kunne tage vare på din og andres sikkerhed vil vi sammen med dig vurdere, hvad du kan have på dit værelse. F.eks. ledninger, lightere og skarpe genstande.
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/885485
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.