Velkommen til Team for Personlighedsforstyrrelser
Team for Personlighedsforstyrrelser undersøger og behandler unge mellem 14 og 18 år (21 år), som har en mulig personlighedsforstyrrelse.
Hvad er personlighedsforstyrrelser?
Har du en personlighedsforstyrrelse, har du forstyrrelser i personligheden. Det vil sige, at der er en forstyrrelse i den måde, du oplever, føler, tænker, reagerer og handler på. Der findes forskellige personlighedsforstyrrelser. Bl.a. ængstelig-evasiv, emotionel ustabil og narcissistisk personlighedsstruktur.
Personer med personlighedsforstyrrelser kan reagere meget forskelligt på deres oplevelse af sig selv og andre. Nogle er ekstremt hæmmede og undgår helst sociale arrangementer. Andre er meget styret af impulser og giver kraftigt udtryk for deres følelser.
Undersøgelse (udredning)
Inden du blev henvist til Team for Personlighedsforstyrrelser, har du gennemgået en grundig udredning for andre psykiske problemer. Det kan f.eks. være ADHD, depression eller angst. Personlighedsforstyrrelse ses ofte samtidig med andre lidelser, men er også en selvstændig lidelse.
Det er vigtigt at få behandling for personlighedsforstyrrelsen, da det kan forstyrre behandlingen af andre lidelser. En personlighedsforstyrrelse vil også ofte i sig selv medføre væsentlige vanskeligheder i hverdagen.
Samtaler
Udredningen består af 4-5 samtaler. Her taler vi om, hvordan du oplever:
- Dig selv
- Dit forhold til andre
- Din evne til at regulere dine følelser.
Dine forældre vil deltage i en af de første samtaler. De kan hjælpe med at beskrive din opvækst, og hvordan de oplever dig som person.
Interview
Derudover vil der være et interview med dig, hvor vi kortlægger dine symptomer. Du vil også blive bedt om at udfylde nogle spørgeskemaer, som indgår i vores vurdering.
Tilbagemeldingssamtale
Det er vigtigt for os at informere dig så grundigt som muligt. Din udredning bliver derfor afsluttet med en tilbagemeldingssamtale til dig og dine forældre.
Varighed af behandlingen
Den samlede behandlingstid er 12 måneder. Herefter tager vi sammen stilling til det videre forløb, herunder om du har behov for støtte fra kommunen.
For at få bedst muligt udbytte af behandlingen, er det vigtigt, at du har et så stabilt fremmøde som muligt. Det kan betyde, at der skal laves særaftaler med f.eks. din skole, da behandlingen foregår om dagen.
Vi vil gerne være sikre på, at vores behandling har den ønskede virkning. Derfor vil vi bede dig udfylde spørgeskemaer før og efter behandlingen.
Mere information
Kontakt
Psykiatrisk Klinik for Unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling (BUA)
Skejby
Palle Juul Jensens Boulevard 175, Indgang K
8200 Aarhus N
Telefon: 7847 3210
Send mail til klinikken i Skejby via borger.dk
Gødstrup
Hospitalsparken 15
7400 Herning
Telefon: 7847 3400
Send mail til klinikken i Gødstrup via borger.dk
Viborg
Søndersøparken 15
8800 Viborg
Telefon: 7847 3600
Send mail til klinikken i Viborg via borger.dk
Telefontid
Mandag-fredag: Kl. 08-10
Telefontiderne gælder for både Skejby, Gødstrup og Viborg.