Psykiatrisk Mobilteam Holstebro er et tilbud om psykiatrisk behandling i eget hjem, som alternativ til indlæggelse.
Gå direkte til:
Psykiatrisk Mobilteam Holstebro
Psykiatrisk Mobilteam Holstebro er et tilbud om psykiatrisk behandling i eget hjem, som kan iværksættes relativt hurtigt. Det er typisk et tilbud i en kortere periode på 4-6 uger.
Om os
Psykiatrisk Mobilteam Holstebro er et team af sygeplejersker med bred psykiatrisk erfaring og en tilknyttet lægefaglig konsulent.
Det vil som udgangspunkt være sygeplejerskerne i teamet, som varetager samtalerne med dig.
Vi tilbyder en hurtig, intensiv sygepleje med samtaler i eget hjem, typisk 1 gang ugentligt, men det aftales individuelt.
Første gang kommer vi 2 sygeplejersker på besøg, og det vil som regel være de samme, som også er dine kontaktpersoner i forløbet.
Hvis du giver samtykke, opfordrer vi til, at dine pårørende deltager. Vi taler med dine pårørende og dit netværk, informerer om sygdom og behandling samt lytter til deres erfaringer.
Psykiatrisk Mobilteam vil have mulighed for at samarbejde med kommunen, sundhedsplejersken og andre, der kunne være relevante for dig.
Samarbejde med egen læge
Det er som udgangspunkt en betingelse, at vi må samarbejde med din egen læge, mens du har et forløb i Psykiatrisk Mobilteam.
Din egen læge varetager fortsat behandlingen af fysiske helbredsmæssige problemstillinger.
Det er vigtigt, at der til enhver tid er sikkerhed omkring din medicin, hvorfor vi også vil samarbejde med din egen læge om, at din medicin er korrekt. Hvis der bliver tale om ordination af ny medicin, vil der oftest være brug for at tage blodprøver og måle et EKG (hjertekardiogram).
Hvis du skal starte på ny medicin, vil sygeplejerskerne informere dig om virkning og bivirkninger, og du vil på den baggrund skulle beslutte dig for, om du ønsker behandling med medicinen. I så fald giver du dermed dit samtykke til behandlingen, hvilket hedder 'informeret samtykke'.
Dette vil også gælde ved medicin, som du kun tager efter behov (det der hedder PN medicin). PN medicin vil som udgangspunkt ikke helbrede din psykiske lidelse, men vil lindre din forpinthed, svarende til at du tager smertestillende ved fysisk smerte.
Noget PN medicin gives af erfaring til tilstande, som normalt ikke er indenfor virkningsområde. Hvis du støder på dette, må du endelig spørge ved tvivl.
Afslutning af forløb
Når du afsluttes fra Psykiatrisk Mobilteam, vil du sammen med sygeplejersken drøfte, hvor den mest hensigtsmæssige opfølgning varetages. Det kan være ved egen læge eller i et af vores ambulatorier.
Hvis der skulle opstå forværring, vil sygeplejersken anbefale dig at blive indlagt.
Akut hjælp
Det er en vigtig forudsætning, at du kan samarbejde om behandlingen, og at du reagerer, hvis der opstår forværring. Du kan henvende dig til din egen læge eller vagtlægen (tlf. 7011 3131), eller du kan kontakte Psykiatrisk Rådgivningstelefon, som har døgnåbent (tlf. 7847 0470).
Psykiatrisk Mobilteam vil sammen med dig udarbejde det, der hedder en sikkerhedsplan, hvis vi vurderer, at det er nødvendigt.
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/653359
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.