Velkommen til døgnafsnit - Regionspsykiatrien Gødstrup
Her kan du læse mere om at være patient eller pårørende til en patient på et døgnafsnit i Regionspsykiatrien Gødstrup.
Gå direkte til:
Velkommen til døgnafsnit - Regionspsykiatrien Gødstrup
Denne information er til dig, der er patient i Regionspsykiatrien Gødstrup og til dine pårørende. Informationen skulle gerne bidrage til, at du og dine pårørende oplever et godt og sammenhængende behandlingsforløb – og et godt samarbejde med personalet.
Det er dig og dine pårørende, der lever med sygdommen, og bedst ved, hvordan du har det, og hvordan din sygdom påvirker dit liv. Vi lægger vægt på, at du gennem hele forløbet er velinformeret om behandlingen, og du er altid velkommen til at stille spørgsmål.
Behandlingen i Regionspsykiatrien Gødstrup består ofte af en kombination af flere forskellige behandlingsformer og tager altid udgangspunkt i dine individuelle og mest akutte behov. Derfor er ingen behandlingsforløb helt ens.
Psykiatriens personale har en faglig indsigt i, hvordan psykiske sygdomme kan udvikle sig og behandles. Vi ønsker at høre, hvordan du oplever din sygdom, og hvad dit mål med behandlingen er. Begge dele tager vi udgangspunkt i, når vi i samarbejde planlægger behandlingen.
Målet er, at du ved hjælp af behandlingen kan få det væsentligt bedre eller blive helbredt. Det er forskelligt, hvornår og hvor meget mennesker med psykisk sygdom kommer sig. Men med den rette behandling kan de fleste udvikle sig og skabe eller genoptage en hverdag.
Om os
Mange mennesker kommer i løbet af livet i berøring med en psykisk sygdom. I Regionspsykiatrien Gødstrup behandler vi hvert år ca. 5000 voksne for forskellige psykiske sygdomme. Behandlingen foregår både ambulant og ved indlæggelse.
Du er indlagt på et døgnafsnit. Her behandler vi patienter med forskellige psykiske sygdomme, der har brug for støtte og behandling 24 timer i døgnet.
Til at begynde med vil vi hjælpe dig til rette i afsnittet. Vi vil fortælle dig om behandling, afsnittets døgnrytme og dagligdag.
Regionspsykiatrien Gødstrup arbejder hen imod at blive en tvangsfri afdeling. Derfor vil vi tale med dig om, hvordan vi bedst hjælper dig, når du har det særligt svært.
Hvis du har spørgsmål til behandlingen, praktiske forhold eller er i tvivl om noget, er du altid meget velkommen til at henvende dig til personalet.
Undersøgelse og behandling
I journalen beskriver vi løbende din sygdom, behandling og virkning af behandlingen.
På www.sundhed.dk kan alle over 15 år få adgang til en elektronisk udgave af deres journal (e-journal). Dette kræver MitID. Vær opmærksom på at oplysningerne i e-journalen vises med forsinkelse.
Kontaktperson
Under din indlæggelse vil du blive tilknyttet en eller flere kontaktpersoner på afsnittet. Kontaktpersonerne vil følge din behandling tæt og sørge for, at der er sammenhæng imellem de forskellige dele af behandlingen, mens du er indlagt.
Pårørende og besøg
Vi lægger vægt på at inddrage dine pårørende i behandlingen. Det kan fx være familie, en nær ven eller en anden person, du har tillid til. Involvering af pårørende sker kun med dit samtykke.
Vi opfordrer til, at du i løbet af den første tid informerer dine pårørende om, at du er indlagt. Ved længere indlæggelser vil vi gerne lave en aftale om at mødes med dem og dig.
Efter aftale med personalet er dine pårørende naturligvis velkomne til at besøge dig under din indlæggelse.
Har du børn, er de også velkomne, men du skal aftale med personalet, hvornår og hvordan besøget kan finde sted.
Udskrivning
Før du bliver udskrevet, planlægger vi hvad, der skal ske efter indlæggelsen.
Praktiske oplysninger
Regionspsykiatrien Gødstrup er en fuldstændig røgfri afdeling. Der er mulighed for at ryge udenfor i rygeskure, gårdhave eller rygealtan.
Du må gerne bruge mobiltelefon og kamera på stuen, men kamera må ikke anvendes i fællesarealer.
Du må ikke tage billeder af medpatienter eller personale.
Det er forbudt at indtage alkohol og stoffer på afdelingen og på hospitalets område.
Af sikkerhedsmæssige hensyn kan vi foretage visitation ved indlæggelse og efter behov. Stoffer og andre ulovlige genstande videregives til politiet.
Kontakt
Telefon
Sengeafsnit 2 for Psykoser Telefon: 7847 4602 eller 7847 4612
Sengeafsnit 3 for Affektive Lidelser Telefon: 7847 4601 og 7847 4611
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/675192
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.