På Sengeafsnit 5 modtager vi patienter, som pludselig har brug for at blive indlagt.
Gå direkte til:
Velkommen til Sengeafsnit 5 (Akutmodtagelsen)
Du er indlagt på Sengeafsnit S5 i Regionspsykiatrien Gødstrup. Her undersøger og behandler vi dig, hvis du har svære symptomer på en psykiatrisk lidelse, og pludselig har brug for at blive indlagt.
Til at begynde med vil vi hjælpe dig til rette i afsnittet. Vi vil gennemgå forskellige informationer og fortælle dig om behandling, livet på afsnittet og meget mere.
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte personalet.
Om os
Vi er en modtagefunktion. Det betyder, at du starter din indlæggelse hos os, men det er ikke sikkert, at du skal blive her.
Der er 11 sengepladser på afsnittet. Sengeafsnittet er åbent, men døren kan i perioder være låst, hvis patienterne har brug for det. Den er altid låst kl. 20-07. Hvis døren ikke er låst for dig, kan du kontakte personalet, hvis du har brug for at komme ud.
Undersøgelse og behandling
I samarbejde med dig varetager vi din behandling. Din behandling er tværfaglig og kan bestå af både samtaler, medicin og aktiviteter.
Al medbragt medicin skal du aflevere til personalet, som opbevarer det i medicinskabet. Restriktioner omkring bilkørsel skal aftales med din kontaktperson.
Hver dag holder vi fælles møder om morgenen og aftenen. Her taler vi om dagen, og hvad der skal ske.
Du ikke indtager/medbringer spiritus, øl, vin eller narkotika
Du møder påklædt til måltiderne
Du er med til at holde orden på din stue
Der er ro på afdelingen kl. 22
Du respekterer de aftaler, som du indgår med din kontaktperson
Samvær med andre patienter foregår på fællesarealer.
Vi skriver alt ned i din behandlingsplan. Den får du en kopi af, og personalet gennemgår den med dig. Behandlingsplanen er en del af din journal, som du kan se på sundhed.dk.
Vi tilbyder dig en plan for døgnrytme og aktiviteter, der er tilpasset behandlingen, hvor der kan være aktiviteter både enkeltvis og i grupper.
Al behandling og indlæggelse sker som hovedregel frivilligt. Dog kan det i nogle tilfælde være nødvendigt, at vi i henhold til psykiatriloven behandler dig mod din vilje. I så fald informerer vi dig om det, og ved alle former for tvang får du beskikket en patientrådgiver.
Du får dagligt tilknyttet en kontaktperson fra afdelingens faste personale, som hjælper dig med at skabe struktur på din dag.
Pårørende og besøg
Du er som pårørende velkommen til at komme på besøg. Inden du kommer på besøg, er det vigtigt, at du giver personalet besked.
Af hensyn til patienterne og behandlingen skal besøg helst foregå mellem kl. 10-21. Andre aftaler om besøg skal du lave med personalet.
I må være på patientens sengestue under besøget.
Du må gerne have en lille gave med f.eks. blomster eller chokolade. Du skal være opmærksom på, at personalet kan bede om at visitere dine ting, hvis du medbringer tasker eller lignende.
Vi vil gerne inddrage dine pårørende i behandlingen. Det kan være familie, en nær ven eller en anden, der kan støtte dig under din indlæggelse. Du skal give dit samtykke til, at vi inddrager dine pårørende. Vi tilbyder jer pårørendesamtaler.
Har du børn under 18 år, har vi et særligt pårørendetilbud til dem og dig. Du kan få mere information hos personalet eller din kontaktperson.
Udskrivning
Før du bliver udskrevet, planlægger vi, hvad der eventuelt skal ske efter indlæggelsen.
Senest to hverdage efter udskrivelse, og ved afslutning af et behandlingsforløb, sender vi et brev til din egen læge med oplysninger om, hvad der er sket, og hvilken efterbehandling vi anbefaler.
Du kan frabede dig, at vi kontakter din læge, men vær opmærksom på, at det kan få konsekvenser for dit videre forløb, da lægen så ikke ved, hvad der er sket.
Praktiske oplysninger
S5 er et røgfrit afsnit. Rygeforbuddet omfatter også e-cigaretter. Efter aftale med personalet må du ryge udenfor i vores gårdhaver.
Kontakt
Telefon
7847 4604
Telefontid
Sengeafsnit 5 er bemandet døgnet rundt, så du kan altid ringe til os.
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/657894
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.