Regionspsykiatrien Horsens tilbyder psykoedukation til dig, der har en personlighedsforstyrrelse.
Gå direkte til:
Undervisning i personlighedsforstyrrelser
Regionspsykiatrien Horsens tilbyder psykoedukation til dig, der har en personlighedsforstyrrelse. Psykoedukation er undervisning i din egen sygdom.
Du vil lære mere om:
hvordan en personlighedsforstyrrelse opstår
hvordan den påvirker dit liv
og arbejde med mentalisering.
Undervisningen er vigtig, da den kan give dig en bedre forståelse for din sygdom, et stabilt forløb og større livskvalitet.
Sådan foregår det
Undervisningen foregår over ni gange, hver gang i halvanden time. Det sker i grupper med 10-15 deltagere.
Hver gang vi mødes, vil der være et oplæg omkring dagens emne. Emnet drøfter og diskuterer vi. Undervisningen er mentaliseringsbaseret. Mentalisering indebærer at forstå sig selv og andre, ens oplevelser og handlinger i lys af mentale fænomener som antagelser, følelser, holdninger, ønsker, håb, kompetencer, intentioner m.m. Mentalisering er udgangspunktet for at forstå egne handlinger og gør dig i stand til at eje og reflektere over følelser og tanker.
Dermed er der ikke tale om terapi, hvor den enkelte deltager taler i dybden om sine egne problemstillinger, og der gives ikke konkrete redskaber til håndtering af forskellige situationer - derimod en masse viden.
Hvem?
Psykoedukation er for dig med personlighedsforstyrrelse i et forløb hos Team for personlighedsforstyrrelser i Psykiatrisk Klinik 2. Du skal kunne møde stabilt op og forpligte dig i en længere periode.
Underviserne er to behandlere fra teamet. Alle har tavshedspligt.
Hvor og hvornår
Hvor og hvornår får du nærmere besked om.
Tilmelding
Du bliver tilmeldt undervisningsgruppen via din primær behandler, som vurderer, om tilbuddet passer til dig.
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/651976
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.