Sengeafsnit O2 er et intensivt afsnit. Her undersøger og behandler vi patienter med psykiske lidelser, som har brug for et lukket miljø.
Gå direkte til:
Velkommen til O2
Til at begynde med vil vi hjælpe dig til rette i afsnittet. Vi vil gennemgå forskellige informationer og fortælle dig om behandling, livet på afsnittet og meget mere.
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte personalet.
Om os
O2 er et lukket sengeafsnit med plads til 16 patienter i alderen 18 år og opefter. Til afsnittet er der knyttet en visiteret psykiatrisk modtagelse.
I afsnittet vil du møde afdelingssygeplejersken, sygeplejersker, pædagoger, social- og sundhedsassistenter, elever og studerende. Der er tilknyttet en overlæge, læger, socialrådgiver, fysioterapeut, aktivitetsmedarbejder og servicemedarbejdere. Personalet har tavshedspligt.
Patienterne i afsnittet har forskellige psykiske lidelser, og derfor er vores behandling forskellig fra den ene patient til den anden.
Undersøgelse og behandling
I samarbejde med dig varetager dine kontaktpersoner og læge din behandling. Din behandling er tværfaglig og kan bestå af kognitiv terapi, medicinsk behandling og miljøterapi.
Vi accepterer ikke vold og trusler mod personalet. Det kan medføre politianmeldelse.
En behandlingsmetode, hvor vi tager udgangspunkt i en problem- og målliste i forbindelse med konkrete situationer, samt de tanker, følelser og handlinger, som situationer kan medføre. Behandlingen vil foregå i et gensidigt samarbejde, hvor der tages udgangspunkt i dine behov.
Det er en vigtig del af din behandling, at du deltager i afsnittets gøremål og følger afsnittets rytme, herunder at du holder din stue ryddelig. Vi tilstræber, at der i miljøet gælder samme regler og normer for adfærd, som i samfundet - dog med hensyn til din og dine medpatienters tilstand.
Afsnittets tilbud er baseret på aktiv fysisk udfoldelse som cirkeltræning. Der er fri adgang til motionsredskaber og mulighed for bordfodboldspil, bordtennis og boldbane. Desuden kan personalet guide dig til afspænding og udføre ballstick-behandling. En fysioterapeut er tilknyttet afsnittet, og du har efter aftale med din behandler og kontaktperson mulighed for at blive henvist til fysioterapi.
Medicin udleveres efter tider, der er ordineret af lægen. Personalet er forpligtet til at se på, at du indtager medicinen.
Vi skriver alt sammen ned i din behandlingsplan. Den får du en kopi af, og personalet gennemgår den med dig.
De fleste patienter er frivilligt indlagt, men er du udsat for tvang, får du beskikket en patientrådgiver i henhold til psykiatriloven.
Kontaktperson
Du får tilknyttet en læge og en eller to kontaktpersoner fra vores faste personale. De følger dig tæt og har et særligt ansvar for sammenhængen i dit behandlingsforløb.
Pårørende og besøg
Vi vil gerne inddrage dine pårørende i behandlingen. Det kan være familie, en nær ven eller en anden, der kan støtte dig under din indlæggelse. Du skal give samtykke til, at vi inddrager dine pårørende. Vi tilbyder jer pårørendesamtaler.
Dine pårørende må gerne besøge dig, mens du er indlagt. I hverdagene er der besøgstid fra kl. 14.30-16.30 og kl. 18.30-20.30. I weekender og på helligdage er besøgstiden udvidet med to timer, kl. 10-12. Pårørende må opholde sig på din stue, og vi tilbyder kaffe og saft.
Udskrivning
Før du bliver udskrevet, planlægger vi, hvad der skal ske efter indlæggelsen. Du vil typisk blive tilbudt at fortsætte i ambulant behandling. Vi inddrager din læge og kommune i det videre forløb.
Praktiske oplysninger
Morgenmad er kl. 8-9.30
Frokost kl. 12-12.30
Aftensmad kl. 17.30-18.
Mellemmåltider eftermiddag og aften.
Udgang skal ske efter aftale med lægelig behandler og din kontaktperson. Hvis du under udgang skulle blive forhindret i at overholde din aftale, er det vigtigt, at du ringer og orienterer afsnittet på tlf. 7847 5020.
Indbyrdes lån, handel og bytte af værdigenstande er ikke tilladt under indlæggelsen i afsnittet.
Enhver har ansvaret for sine egne ting. Du kan aflåse dit skab på stuen samt selve stuen og få udleveret en nøgle af din kontaktperson. Nøglen skal afleveres igen, når du flytter fra stuen eller udskrives.
Vi har vaskemaskine og tørretumbler, du gerne må benytte. Det er ikke tilladt at bære hospitalstøj på fællesarealer.
Mobiltelefoner må kun benyttes på egen stue. Det er ikke tilladt at tale i telefon i fællesstuerne og på gangene. Kamerafunktionen på mobiltelefonen må ikke anvendes i afsnittet. Der er TV i fællesstuerne til fri afbenyttelse. Aftal med personalet, hvis du vil afspille film. TV og PC kan medbringes på egen stue efter aftale med personalet. Det skal være slukket kl. 24, hvor der skal være ro i afsnittet. For at komme på internettet skal du benyttet dit CPR-nr. som login. Dit postnummer er adgangskode.
I afsnittet er der bøger, som du gerne må læse i. Der er gratisaviser samt Onsdagsposten og Ugeavisen fra Horsens.
Præsten kommer hver anden uge eller efter aftale med personalet.
Ved receptionen finder du en kiosk. Den har åbent alle hverdage kl. 7-20 og i weekenden kl. 9-16.30. Det er ikke muligt at købe tobak i kiosken.
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/651789
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.