Behandlingsforløb: OCD
Du er blevet henvist til en af angstklinikkerne i psykiatrien i Region Midtjylland for at blive behandlet for OCD (Obsessive Compulsive Disorder).
Hvad er et behandlingsforløb?
Forløbet består af en række forskellige behandlinger, tilbud og samtaler, der har en positiv effekt på OCD.
OCD er kendetegnet ved tilbagevendende tvangstanker eller tvangshandlinger. Tankerne er typisk om smitte, snavs, at noget frygteligt vil ske, orden og symmetri, og de er ufrivillige, generende og angstprovokerende.
Vi hjælper dig med at håndtere og blive mindre styret af disse tanker. Behandlingen tilrettelægges, så den passer netop til dig. Vi begynder med at lave en problemliste, hvor du sammen med en behandler sætter konkrete, målbare og realistiske mål for behandlingsforløbet, der motiverer dig.
Behandlingen foregår i grupper eller individuelt i 12 sessioner over 3-4 måneder. Det vil især være kognitiv adfærdsterapi og medicinsk behandling.
Mødegang for pårørende
Afslutning af behandling
Når behandlingen slutter, repeterer vi metoderne med dig. Dem skal du nemlig fortsætte med at bruge, da de kan opretholde dine resultater, skabe flere forbedringer og forhindre tilbagefald. Derudover sender vi en kort beskrivelse af dit behandlingsforløb og eventuelle forslag om opfølgning til din egen læge.
Hvis du har behov for det, kan du sammen med din behandler på klinikken samarbejde med andre instanser for eksempel jobcentret.
Mere information
Vil du vide mere om psykiske lidelser og OCD, så besøg gerne:
-
Psykiatrifonden, www.psykiatrifonden.dk
-
Angstforeningen, www.angstforeningen.dk
-
Sundhedsoplysning, www.sundhed.dk