Hos Team for Depression og Mani vil vi gerne byde dig velkommen til et forhåbentligt udbytterigt forløb i vores klinik.
Gå direkte til:
Velkommen hos Team for Depression og Mani
Denne information er et supplement til det informationsmøde, som vi afholder en gang om måneden, og indeholder det, vi synes, er vigtigst for, at vi sammen kan tilrettelægge din behandling.
Vi håber både du og dine pårørende får et godt forløb her hos os.
Venlig hilsen
Team for Depression og Mani
Om os
I Team for Depression og Mani behandler vi psykiske lidelser som depression og bipolar affektiv sindslidelse.
Behandlingen foregår ved fremmøde i klinikken på hverdage. Du bliver tilknyttet en primær kontaktperson, som vil være den gennemgående person for dit behandlingsforløb.
Denne primære kontaktperson er gennem forløbet i tæt kontakt med teamets læger og din overordnede behandlingsansvarlige læge.
I nogle tilfælde kan der være anledning til lægesamtale, men i et højt specialiseret team er de primære behandlere oplært til, i samarbejde med lægerne, at varetage størstedelen af behandlingen og samtalerne.
Dato og tidspunkt for din behandling aftales med din primære behandler.
Ledelsen i teamet består af en funktionsleder, en souschef og en overlæge.
Undersøgelse og behandling
Psykisk sygdom er et tegn på ubalance i livet. Ubalancen kan afhjælpes medicinsk og ved at ændre livsstil, tanker og handlemønstre.
En vigtig del af din behandling kan derfor være ændring af livsstil og handlemønstre, hvorfor det løbende er vigtigt, at vi i et samarbejde får set nærmere på disse mønstre.
Sammen med din primære behandler planlægges og aftales der ofte små hjemmeopgaver, som du kan afprøve mellem samtalerne.
Opstart: Først skal du stemnings- og søvnregistrere. Sideløbende indstilles den medicinske behandling. I dette forløb taler vi også om livsstil, aktivitetsregistrering og ugeskema.
Derefter tilbydes et psykoedukativt forløb i gruppe eller individuelt. Der bliver undervist omkring det at have en depression, og hvad du selv kan gøre for at bedre din tilstand.
Afslutning: Til sidst aftaler vi, hvad der sker når behandlingen slutter i klinikken. Der laves en forebyggelsesplan med aftaler om handlemuligheder ved tilbagefald. Der aftales planer for opfølgning hos egen læge og i fællesskab aftales eventuelt behov for at ansøge om støtte fra kommunalt regi.
Opstart: Først skal du stemnings- og søvnregistrere. Sideløbende indstilles den medicinske behandling.
Derefter tilbydes et psykoedukativt forløb i gruppe eller individuelt. Der bliver undervist omkring det at have en bipolar affektiv sindslidelse, og hvad du selv kan gøre for at bedre din tilstand.
Afslutning: Til sidst aftaler vi, hvad der sker når behandlingen slutter i klinikken. Der laves en forebyggelsesplan med aftaler om handlemuligheder ved tilbagefald. Der aftales planer for opfølgning hos egen læge og i fællesskab aftales eventuelt behov for at ansøge om støtte fra kommunalt regi.
Vi behandler primært dine psykiske vanskeligheder. Har du fysiske symptomer anbefaler vi dig at tage kontakt til din egen læge.
Har du børn under 18 år, er en del af behandlingen en familiesamtale i klinikken, da erfaringen er, at børn gør sig mange tanker om at have et familiemedlem med psykisk sygdom.
Det er vigtigt...
At du møder op til samtalerne
At du melder afbud, hvis du ikke kan komme - og gerne så tidligt som muligt, så andre kan få gavn af din tid.
At du tager den medicin, vi aftaler, og siger til, hvis du får bivirkninger af medicinen eller ophører med at tage den.
At du får taget de blodprøver, vi ordinerer til dig
Vi lover dig at...
Vi tilstræber at være velforberedte til din samtale.
Pårørende og besøg
Når et familiemedlem rammes af alvorlig psykisk sygdom, så rammes hele familien. Som pårørende til en psykisk syg påtager man sig mange og uvante roller.
Landsforeninger bedre psykiatri: viborg@bedrepsykiatri.dk
Centerforpsykiatriogrusmiddel.dk. Skive Kommune. Gruppeforløb for pårørende til personer med psykiske lidelser eller psykisk sårbarhed, der bor i Skive kommune.
I alle disse roller kan det være rigtig svært at finde plads til sig selv og sit eget liv. Man kan miste interessen for de ting, man normalt finder interessante at have overskud til, og man kan føle sig delt imellem loyalitet og medfølelse for sit syge familiemedlem, og den naturlige frustration og afmagt, der følger med at have en nærtstående, som er psykisk syg.
I den situation er det vigtigt at have steder, hvor man kan have "sig selv og sit eget liv". Det kan man få via familie og venner i det omfang, de gerne vil bruges til det.
I er også altid velkomne til at ringe til os for at få råd og vejledning, og også altid velkomne til at komme med til vore samtaler, i det omfang jeres familiemedlem tillader det. Vi anbefaler, at man taler om det, der sker her, da det har stor betydning for hele familien, især hvis man som patient skal hjem og træne ændrede handlemønstre.
Man kan også få råd og vejledning via pårørendeorganisationer. Der er flere organisationer som har pårørendegrupper, ligesom Center For Mestring har pårørendekurser.
Vis tydeligt, at du gerne vil forstå din nærtstående og deres psykiske vanskeligheder
Lyt - du behøver ikke altid at have en mening om det, din nærtstående siger og gør
Vær direkte og ærlig. Tal til personens raske del
Vær virkelighedens repræsentant. Stil gerne uddybende spørgsmål
Styrk de sunde ressourcer og de almindelige dagligdags ting
Respekter den andens vanskeligheder, oplevelser og følelser
Direkte link til denne side: www.psykiatrien.rm.dk/652880
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.